Cyber Essentials

Media berichten bijna dagelijks over door ransomware gegijzelde ziekenhuizen, Universiteiten en de Citrix-crisis. Buiten het zicht van de gemiddelde burger woedt wereldwijd al meer dan 10 jaar het ene digitale conflict na het andere. Maar welke soort cyberaanvallen zien we eigenlijk op de overheid binnen Nederland? Wie zitten erachter en waar zijn ze op uit? Wat zijn nieuwe dreigingen waar we ons op in moeten stellen? Hoe gaan de EU en Nederland proberen onze cyber weerbaarheid te verhogen? Prof. mr. Lokke Moerel neemt u tijdens haar bijdrage op het congres Informatieveiligheid in de Overheid mee door het wereldwijde cyber landschap. Ze illustreert de belangrijkste verantwoordelijkheden (en aansprakelijkheden) van organisaties bij cyber-incidenten. Daarnaast verteld ze haar 10 Lessons Learned bij het bijstaan van multinationals bij hun cyber-incidenten.

Over Lokke Moerel
Lokke Moerel is wereldwijd expert op het gebied van cyber en nieuwe technologieën. Lokke is lid van de Nederlandse Cyber Security Raad (het adviesorgaan van de Nederlandse regering over cyberveiligheid) en hoogleraar Global Technology & Law bij Tilburg University. Ze maakt deel uit van het Global Privacy & Data Security team van Morrison & Foerster, waar ze verantwoordelijk is voor het wereldwijd coordineren van de teams die multinationals bijstaan als ze slachtoffer zijn van een cyber attack.

Naast Lokke Moerel zullen ook Gertjan van Heijst (Adviseur, VHIC), onze Mystery Guest sprekers (met jarenlange ervaring op het gebied van informatieveiligheid en privacybescherming binnen diverse overheidsorganisaties) en Jochem Nooyen (Mindilluisonist) een plenaire bijdrage verzorgen tijdens het congres.

Bekijk hier het volledige programma!

OVERZICHT NIEUWS