De Privacy Escape Room: een enerverende privacy awareness training op locatie

Duurzame innovatie rijkt verder dan technologische hoogstandjes
Het nut van privacy by design passeert frequent de revue met nieuws dat vooral het gebrek eraan demonstreert. Digitale schermen op stations, kassa’s met vingerafdrukscanners, schoolpresentie o.b.v. gezichtsherkenning. Kostbare systemen die alsnog offline moesten omdat er onvoldoende rekening is gehouden met de impact die ze hebben op mens en maatschappij. Telkens weer rijst de vraag waarom er niemand was die dit aan zag komen. Privacy by design kan dit leergeld wegnemen. Het vergt echter wel een niveau van privacybewustwording van iedereen die designkeuzes maakt, hierover adviseert of beslist. Maar hoe kun je iedereen alert krijgen om dit soort dure misstappen te voorkomen? Het blijken lastige exercities die niet zelden beperkt zijn tot geforceerde, tijdelijke aandacht dat maar niet blijft hangen.

Geen spelletje maar een enerverende privacy awareness training
In sessie A3 laten we een trainingsvorm zien die in de praktijk wel aanslaat en naast leerzaam ook nog eens leuk is. Waarin een team na een AVG-briefing, zelfstandig een reeks AVG-gerelateerde puzzels en raadsels oplost (om uiteindelijk een bom onschadelijk te kunnen maken) waarna in een debriefing ontspannen wordt teruggeblikt op wat er zich heeft afgespeeld, welke rollen te onderkennen zijn en hoe zich dat allemaal verhoud tot de AVG. Niet onder leiding van een spelbegeleider maar van een gecertifieerd privacydeskundige.

Over de spreker
De spreker is een gepassioneerd engineer met jarenlange ervaring in het toezicht en de advisering over (naleving van) privacywet-/regelgeving, is Ethics Expert bij de Europese Commissie, oprichter van het Europees netwerk van onafhankelijke privacyexperts ENIPO en eigenaar van Privius.

Bekijk hier het volledige programma!

Wilt u deze informatie niet missen? Schrijf u dan nu in!
Het congres is specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Er worden visies en ervaringen gedeeld, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden voor een succesvolle invoering van informatieveiligheid. Speciaal voor CIO’s, CISO’s, Functionarissen Gegevensbescherming en bestuurders afkomstig uit de overheid (Rijk, lagere overheden, politie, ZBO’s).

Meld u aan met 3 personen voor slechts € 442,50-.

Graag tot ziens in het najaar 2020!

OVERZICHT NIEUWS