Gratis ebook: Basiskennis Informatiebeveiliging

Dit boek bevat de basiskennis die onmisbaar is voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij informatiebeveiliging of IT. In al deze gevallen is informatiebeveiliging van belang, al is het maar vanwege de beveiligingsmaatregelen die een organisatie genomen heeft. Deze beveiligingsmaatregelen zijn soms afgedwongen door wet- en regelgeving.
De inhoud is afgestemd op de Nederlandse context, zonder de internationale samenhang van informatiebeveiliging uit het oog te verliezen. Informatietechnologie kent immers geen grenzen.

Dit boek is in eerste instantie ontwikkeld als studieboek voor het examen Information Security Foundation based on ISO/IEC27002 van EXIN. De tweede druk is een ingrijpende herziening van de eerste druk (uit 2010), waarbij de inhoud is aangepast aan de nieuwe versie van de standaards: ISO/IEC 27001:2013 en ISO/IEC 27002:2013.

Over Van Haren Publishing
Van Haren Publishing werd opgericht in 2001 en is ’s werelds toonaangevende uitgever geworden in best practices, frameworks, methoden en standaarden binnen IT & IT Management, Project Management, Enterprise Architecture en Business Management. Van Haren Publishing is gevestigd in Nederland en is de officiële uitgever van enkele van ’s werelds toonaangevende organisaties op deze gebieden en hun kaders en normen, waaronder The Open Group, IPMA, ASL BiSL Foundation, IAOP®, IVI, IFDC en IACCM.

Over Informatieveiligheid in de Overheid
Tijdens deze 4e editie gaan we in op de volgende vraagstukken:
Hoe om te gaan met groeiende digitale veiligheidsrisico’s? Welke (geopolitieke) trends kunnen we niet negeren? Hoe staat het met de BIO? Hoe bevorder je cyberveilig gedrag? Zijn uw medewerkers doordrongen van het belang en op de hoogte van regels rondom informatieveiligheid? Hoe verhoudt informatieveiligheid zich tot privacy? Hoe om te gaan met het spanningsveld tussen regels en ruimte? Op naar een bewuste en veilige overheid!

Meld u aan met 3 personen voor slechts € 442,50-.

OVERZICHT NIEUWS