Hoe brengen andere overheidsorganisaties informatieveiligheid in de praktijk?

Op 14 maart aanstaande organiseert CKC Seminars het congres Informatieveiligheid in de Overheid. Een congres specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Deze dag zit vol praktijkcases van gemeenten en andere overheidsorganisaties: hoe brengen zij informatieveiligheid in de praktijk? Wat zijn de uitdagingen en hoe zijn deze opgelost? Welke tips hebben zij voor andere overheidsorganisaties?

Vernieuwende praktijkcases en praktijkgerichte workshops
Tijdens de diverse praktijkcases en workshops wordt aandacht besteed aan ervaringen van overheidsorganisaties om kennis te delen. Zo vertelt Youri Lammerts van Bueren (o.a. provincie Overijssel) hoe je aan de voorwaarden van de BIO kunt voldoen en laten Jiska Ligtenberg en Michiel Gorsse (gemeente Leidschendam-Voorburg) hun bijzondere en succesvolle privacy-aanpak zien. De bijdrage van Petra Boekhout, Gerard Geuke en Raymond Slot (gemeente Noordoostpolder) gaat in op het gebruik, toepassing en doorontwikkeling van de informatiebeveiligingsarchitectuur binnen de gemeente en in een praktijkcase vertelt Ted Mos (Dienst Justitiële Inrichtingen) over gedragsverandering bij privacymanagement. Tijdens een panel met als onderwerp de ENSI-Audit ga je de interactie aan, en tijdens een Serious Game Crisis (max. 15 personen) bestrijdt je de hack van een cybercrimineel!

Plenair programma
Deze keynote sprekers brengen u o.l.v. dagvoorzitter Bas van Gils in 1 dag op de hoogte:
Don Eijndhoven – CISO en expert en veelgevraagd spreker op het gebied van cybersecurity
Dick van Gooswilligen – Director Crisiscommunicatie, Issues en (Social)Mediatrainingen, Sterk Werk Communicatie en voormalig Hoofd Crisiscommunicatieteam (CCT) Nationale Politie
Maria Genova – Onderzoeksjournalist, Schrijver en Spreker over privacy, identiteitsfraude en cybersecurity
Patrick van Veen
– Gedragsbioloog en Directeur, Apemanagement

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor het volledige programma.

Korting via (media)partners
Deelname aan het congres Informatieveiligheid in de Overheid kost € 295,- per persoon. Schrijf in via een (media)partner en ontvang € 50,- korting! U betaalt slechts € 245,- excl. BTW (non-profit) i.p.v.  € 295,- excl. BTW. Bovendien ontvangt elke 2e persoon van dezelfde organisatie 50% korting (non-profit). Wees er snel bij, er geldt een maximum van 150 deelnemers!

Het congres Informatieveiligheid in de Overheid is een uniek congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in het Spant te Bussum. Voor meer informatie: www.informatieveiligheidindeoverheid.nl

OVERZICHT NIEUWS