Trends en vraagstukken rondom Informatieveiligheid in de Overheid

De afgelopen jaren hebben overheidsorganisaties zich in toenemende mate gerealiseerd dat betrouwbare informatieveiligheid geen nevenactiviteit, maar een randvoorwaarde is. Omdat zowel burgers als overheden veel digitaal werken en belangrijke gegevens digitaal delen is het belangrijk dat overheidssystemen veilig zijn en weerstand kunnen bieden tegen aanvallen van binnen en buiten de organisatie. Daarnaast worden er vanuit wetgeving steeds strengere eisen gesteld aan het informatieveiligheidsniveau van overheidsorganisaties. Toch staat het vakgebied nog steeds in de kinderschoenen. Op 14 maart 2019 organiseert CKC Seminars daarom het congres Informatieveiligheid in de Overheid in het Spant te Bussum.

Momenteel werken we aan een inspirerend programma. Tijdens deze 3e editie gaan we in op de volgende vraagstukken:

Hoe om te gaan met groeiende digitale veiligheidsrisico’s? Welke (geopolitieke) trends kunnen we niet negeren? Bent u al volledig GDPR compliant? Zijn uw medewerkers doordrongen van het belang en op de hoogte van regels rondom informatieveiligheid? Hoe verhoudt informatieveiligheid zich tot privacy? Hoe om te gaan met het spanningsveld tussen regels en ruimte? Op naar een bewuste en veilige overheid!

Deze dag is specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Er worden visies en ervaringen gedeeld, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden voor een succesvolle invoering van informatieveiligheid. Speciaal voor CIO’s, CISO’s, Functionarissen Gegevensbescherming en bestuurders afkomstig uit de overheid (Rijk, lagere overheden, politie, ZBO’s).

Heb jij ideeën of suggesties? Laat het mij dan weten via jessicaverberne@ckc-seminars.nl

Tot 9 januari geldt een vroegboekkorting van € 50,-.
Bovendien ontvangt elke tweede inschrijving van dezelfde organisatie 50% korting. Er is een maximum van 200 plaatsen. Schrijf u nu in en ontvang €50,- korting

Het congres Informatieveiligheid in de Overheid is een uniek congres voor professionals en bestuurders in de overheid; specifiek gericht op de bewustwording, organisatorische en technische aspecten van informatieveiligheid. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats op 14 maart in het Spant te Bussum. Voor meer informatie: www.informatieveiligheidindeoverheid.nl

OVERZICHT NIEUWS